2011. november 28., hétfő

A balszerencsés szombat

A szombat nem az én napom volt.
Elégettem a sütőtököt, mondjuk hajlamos vagyok az ilyesmire, mert ott hagyom, elfelejtkezek róla aztán fekete lesz. Ez szerencsére nem a szénné égett kategória lett, ezt konstatáltam, majd folytatni akartam a porszívózást. A porszívó meg se nyekkent, nem mondom, hogy se kép se hang, mert kép az még volt-láttam tisztán a porszívót- de hang egy szál sem. Átdugtam másik konnektorba, hátha elment egy fázis, de nem. A porszívó csak azért nem a kukába végezte, mert szelektív hulladékgyűjtő vagyok, úgyhogy ma a hulladékudvarban veszek végső búcsút tőle, pedig most kapott új gégecsövet, mert eltörtem az előzőt, de nem tudta megbecsülni a gondoskodásomat.


A nap betetőzését Zsömi szolgáltatta.

Este nézem a filmemet és egyszercsak iszonyú szarszagot érzek, indulok lefele, hogy talán a kutya alkotott, de Laci meg jön felfele hogy  Zsömi felszaladt. Szerencsére nem ugrott fel sehova, de láttam hogy gyanúsan sötét az oldala, sikerült lezavarnom és a konyhában elkaptam a grabancát.
Azzal a lendülettel vittem is a fürkádba, szegény roppant tiltakozott pedig a nyakáig szaros volt a szerencsétlen.
Valamelyik jófej szomszéd kihúzta az emésztőt ez a kismacska meg belemászott, végül ketten megfürdettük, nyávogni sem volt ereje.
Aztán a törölközőbe már megnyugodott,
betettem a kosarába és feltekertem a fűtést, hogy gyorsabban száradjon, nem akartam még a hajszárítóval is sokkolni.Azért a lába még enyhén szarszagú, csak nem akarom újra fürdetni.


A kezemről vagy 10szeri kézmosás után tünt el a büdös.

2011. november 22., kedd

Alexandra új párnája

A régi nagyon ócska lett már ( az lett az állandó kinti az ajtó előtt, ott jobb lenni mint a kutyaházban, ahol matrac van), így kapott egy újat, tetszik neki


na meg ő saját magának

2011. november 16., szerda

Kert és az ősz

Készülődik a kert a télre, na meg mi is. A lehullott levelek összeszedésére nagyon praktikus a fűnyíró. Összedarálja, felszívja és nem az embernek kell a vállán cipelni, mint a lombszívónál.


a magaságyásra fólia lesz, sőt az öntözés automatizálása is meg lett igérve


itt már tiszta az udvar


néhány ványadt virág még akad


a terasz is üres már

2011. november 11., péntek

Birsalma és kamra

Az idén kevés gyümölcs termett, nem mintha ez túlzottan befolyásolná a kamrám telítettségét.


Azért a befőzésből nem volt hiányom, mert a Laci hozott Alpárról birsalmát. Nagy bőszen nekiestem a netnek, hogy keressek recepteket.  ezek általában úgy kezdődtek, hogy végy 2 birsalmát. Kettőőőőőőt?, mikor nekem  két nagy krumplisládányi van? Sürgősen letettem a birsalmás ebédről és fájó szívvel nekiláttam a lekvár és sajt gyártásának. Nem tudom ki tette fel ezt, de köszönöm.
http://www.finomreceptek.hu/befozes/birsalmasajt-birs-lekvar-recept

Ez a kuktás dolog  nagyon jó módszer, 1 nap alatt megpucoltam az összes birsalmát 30 kg tiszta gyümölcs lett, de én nem tettem hozzá olyan sok cukrot, csak 30dkg-t/kg, így is nagyon édes lett.
Íme a végeredmény sajtból