A szombat nem az én napom volt.
Elégettem a sütőtököt, mondjuk hajlamos vagyok az ilyesmire, mert ott hagyom, elfelejtkezek róla aztán fekete lesz. Ez szerencsére nem a szénné égett kategória lett, ezt konstatáltam, majd folytatni akartam a porszívózást. A porszívó meg se nyekkent, nem mondom, hogy se kép se hang, mert kép az még volt-láttam tisztán a porszívót- de hang egy szál sem. Átdugtam másik konnektorba, hátha elment egy fázis, de nem. A porszívó csak azért nem a kukába végezte, mert szelektív hulladékgyűjtő vagyok, úgyhogy ma a hulladékudvarban veszek végső búcsút tőle, pedig most kapott új gégecsövet, mert eltörtem az előzőt, de nem tudta megbecsülni a gondoskodásomat.
A nap betetőzését Zsömi szolgáltatta.
Este nézem a filmemet és egyszercsak iszonyú szarszagot érzek, indulok lefele, hogy talán a kutya alkotott, de Laci meg jön felfele hogy Zsömi felszaladt. Szerencsére nem ugrott fel sehova, de láttam hogy gyanúsan sötét az oldala, sikerült lezavarnom és a konyhában elkaptam a grabancát.
Azzal a lendülettel vittem is a fürkádba, szegény roppant tiltakozott pedig a nyakáig szaros volt a szerencsétlen.
Valamelyik jófej szomszéd kihúzta az emésztőt ez a kismacska meg belemászott, végül ketten megfürdettük, nyávogni sem volt ereje.
Aztán a törölközőbe már megnyugodott, betettem a kosarába és feltekertem a fűtést, hogy gyorsabban száradjon, nem akartam még a hajszárítóval is sokkolni.Azért a lába még enyhén szarszagú, csak nem akarom újra fürdetni.
A kezemről vagy 10szeri kézmosás után tünt el a büdös.
2011. november 28., hétfő
2011. november 22., kedd
Alexandra új párnája
2011. november 16., szerda
Kert és az ősz
Készülődik a kert a télre, na meg mi is. A lehullott levelek összeszedésére nagyon praktikus a fűnyíró. Összedarálja, felszívja és nem az embernek kell a vállán cipelni, mint a lombszívónál.
2011. november 11., péntek
Birsalma és kamra
Az idén kevés gyümölcs termett, nem mintha ez túlzottan befolyásolná a kamrám telítettségét.
Azért a befőzésből nem volt hiányom, mert a Laci hozott Alpárról birsalmát. Nagy bőszen nekiestem a netnek, hogy keressek recepteket. ezek általában úgy kezdődtek, hogy végy 2 birsalmát. Kettőőőőőőt?, mikor nekem két nagy krumplisládányi van? Sürgősen letettem a birsalmás ebédről és fájó szívvel nekiláttam a lekvár és sajt gyártásának. Nem tudom ki tette fel ezt, de köszönöm.
http://www.finomreceptek.hu/befozes/birsalmasajt-birs-lekvar-recept
Ez a kuktás dolog nagyon jó módszer, 1 nap alatt megpucoltam az összes birsalmát 30 kg tiszta gyümölcs lett, de én nem tettem hozzá olyan sok cukrot, csak 30dkg-t/kg, így is nagyon édes lett.
Íme a végeredmény sajtból
Azért a befőzésből nem volt hiányom, mert a Laci hozott Alpárról birsalmát. Nagy bőszen nekiestem a netnek, hogy keressek recepteket. ezek általában úgy kezdődtek, hogy végy 2 birsalmát. Kettőőőőőőt?, mikor nekem két nagy krumplisládányi van? Sürgősen letettem a birsalmás ebédről és fájó szívvel nekiláttam a lekvár és sajt gyártásának. Nem tudom ki tette fel ezt, de köszönöm.
http://www.finomreceptek.hu/befozes/birsalmasajt-birs-lekvar-recept
Ez a kuktás dolog nagyon jó módszer, 1 nap alatt megpucoltam az összes birsalmát 30 kg tiszta gyümölcs lett, de én nem tettem hozzá olyan sok cukrot, csak 30dkg-t/kg, így is nagyon édes lett.
Íme a végeredmény sajtból
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)