2012. július 9., hétfő

A kínai film, 中国电影

Első alkalommal rendeztek Budapesten Kínai Filnapokat, július 3-4 az Urániában.
Mimivel megbeszéltük, hogy melyik filmeket nézzük meg, mert mind nagyon jónak tünt. Kimentem hozzá 3-án az üzletbe, és együtt indultunk el mozizni. A nagyterem teljesen teli volt, kezdték a szokásos üdvözlő beszédekkel, amit a tolmács ( nem tudom ki volt), de kapásból fordított magyarról kínaira és vissza. ( nem is tudom mennyi idő alatt lehet így megtanulni a kínai nyelvet.)

Kezdődött a film:

Szárnyaló öregek otthona ( 2012)
 kínai dráma, 104 perc
rendező: Zhang yang
Szereplők: Yan Bing Yan, Xu Huan Shan, Wu Tian Ming



飞越老人院 (2012)
导演:张扬
编剧:张扬、霍昕、 张翀
主演: 许还山 / 吴天明 / 李滨 / 颜丙燕
类型: 剧情 / 喜

A film tartalmát nem írom le, csak néhány képet teszek be.


Mindig van olyan ami megvalósításra vár
a főszereplők
Öreg busz, nem vén busz
Többfunkciós kerekesszék
A doktornő, aki tagja volt a budapesti delegációnak. A vetítés végén hatalmas vastapsot kapott a film és a doktornőt játszó Jen Ping Jen.


A következő nap sajnos hatalmas csalódást okozott. Budapest összes ráérő nyugdíjasa ott hűsölt az Urániába, nem volt érdekes, hogy a filmek még csak feliratosak sem voltak, de ingyér volt. Aki a kína nyelv miatt ment volna, az már nem jutott be a vetítésekre. A mozi befogadó képessége túl kicsi volt a valódi érdeklődők nem láthatták a filmeket. Marad az internet, vagy Kína.
Legalább, ha a neten keresztül kellett volna foglalni helyet, akkor csak az megy el ebbe az őrült hőségben, aki kapott visszaigazolást, hogy bejut a vetítésre.
Szóval, hiába voltak jó filmek, a többit sajnos nem láttuk.

A filmek, amikről lemaradtunk

转山
我愿意
大魔术师
失恋


3 megjegyzés:

  1. Nem biztos, hogy én is kínai filmről beszélek, de ma kezdődik az M1-a Jisan sorozat ! A férjem szerint nagyon jó film.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Yi San koreai TV sorozat, nagyon jó film. Már láttam, a szinkronosba csak belenéztem, jók a magyar hangok, egyedül a Kyun Mi Ri magyar hangja nem tetszett, meg egykét mondat fordítása, mert Jeongjo korában nem használták még a profit ráta, meg a monopólium szavakat.

      Törlés
  2. Sokatigérőek a képek, gyakrabban is lehetnének ilyen filmvetítések.

    VálaszTörlés