2014. június 15., vasárnap

Dunstabzugshaube avagy az elszívó

A festést már rég befejeztük, de a visszapakolás valahogy nem megy. A konyha még csak csak, de a nappali az sehol se tart.
A konyhában egyedül a páraelszívó volt a nehéz pont. A régit 20 éve vettük a Michelfeitben, katalógusból választottuk és Bécsből hozták az áruházba. Ennyi idő alatt a műanyag részek, elöregedtek, letörtek, hangos is lett, zörgött, szóval úgy döntöttünk vásárolunk egy újat.
Első meglepetés, nincsen fehér, csak inox. Nem tetszik, de mit tehetek? Hosszas keresgélés után rendeltük egy Teka nevű csodát. Hát én még életemben ekkora gagyit tán nem láttam, az anyag falvastagsága vetekszik a sztaniolpapírral.  Ami meg nem fordult volna az agyamban, az a kémény szélessége, a régi 28 cm volt kényelmesen elfért benne a bekötőnyílás és a konnektor. Na az újak 15 és 24 cm között váltakoznak. Ráadásul a kapcsolója nem működött. Így aztán ugyanazzal a lendülettel vitettük is vissza, és nyakunkba vettük a várost, hogy keressünk az igényeinknek megfelelőt.
Nem egyszerű művelet. Ócsónak ócsó, de olyan is, gagyibbnál gagyibb készülékeket lehet kapni.
Közepes vagy drága árfekvésű nem nagyon van, olyan meg főleg nincs ami az adott helyre átalakítások nélkül felszerelhető lenne. 

 ide kellene elférnie

















Megkerestem a HKT oldalát is, de már nálunk sem lehet kapni olyat vagy ahhoz hasonló paraméterekkel rendelkezőt , mint a régi volt. Maradt az  internet, ahol a műszaki rajzokat bújva végül találtam egyet ami talán jó lesz. Gorenje ( semmi ilyen márkájú készülékünk nincsen) a boltokban természetesen nem lehet megnézni, csak megrendelni, ( ez már drága nem tartják raktáron), bár nekem meggyőződésem, hogyha lenne egy-egy bemutató darab a drága készülékekből is tudnának eladni.
Belevágtunk, megrendeltük, meghozták.


 kicsomagolva
















 Már csak a felszerelés volt hátra. 
Más rendszerű mint az előző, így azután 2 napot is sikerült elvacakolni a szereléssel, de végül is fent van és tetszik is, jó is.



 a szabásminta, ez jó ötlet és pontos is volt, megkönnyítette a dolgot.



méricskélés

első lépés, látszik, hogy mennyivel feljebb kell tenni, mint az előző volt
második lépés, éppen elfér a konnektortól
harmadik lépés, műkszik

és kész.
















 
a szekrények visszapakolva, kissé átrendeztem őket





3 megjegyzés:

  1. Jól néz ki. Érdekes, hogy otthon ennyire nincs választék. Nálunk rengeteg féle van.

    VálaszTörlés
  2. lassan ott tartunk, mint a 70es évek elején, magyarul, semmit sem lehet kapni

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik, nem is gondoltam volna, hogy ennyire macerás beszerezni. De a lényeg, hogy túl vagytok ezen is.

    VálaszTörlés