2014. június 22., vasárnap

Egy, megérett a meggy

Megérett, mint minden éveben és az idén jó sok  is lett.

















Nem mértem le, de legalább 20 kg-nak tippelem, két kicsi fán fent hagytuk a meggyet később jó lesz még enni.

Neki fogtunk és csak csináltuk, csináltuk.

Az első adag sütialapanyag lesz, hamar meg van mehet a kamrába.



Ha már benne voltam csináltam is gyorsan egyet.
A magozást nagyüzemileg csináltuk.
Következzen a lekvár


A 14 kg tiszta gyümölcshöz 4 kg cukrot adtam és az előző nap készített összes pektint. Ugyan  valamivel sűrűbb lett a szokásosnál, de sanda a gyanúm, hogyha az összes almából csinálok, akkor sem lesz olyan, mint a konzervgyári, de végül is nem azért befőzök, hogy olyan legyen. Majd akkor derül ki, mikor télen kibontjuk az első üveggel.



A végeredény


2 megjegyzés:

  1. Rozi, most kimondhatatlanul irigykededm. A friss meggynél kevés finomabb gyümölcsöt szeretek. Talán a parasztbarackot.....

    VálaszTörlés
  2. Hú, jó nagy munkába vágtátok a fejszéteket, nem semmi mennyiség készült :-)

    VálaszTörlés