2014. június 19., csütörtök

Hogyan tegyünk el meggy dzsemet zöld almával


Mivel minden évben teszek el meggy dzsemet és hol ilyen-hol olyan, de kedvenc férjem mindig hígnak találja, tény és való nem zselés. Ugyan egy évben próbálkoztam a zselés befőzőcukorral, ami első ránézésre jónak tűnt, de egy év múlva minden lekvár úgy folyt mint a víz, szóval nekem nem vált be.

Állítólag a zöld almát, ha sűrűre befőzzük, akkor zselésíti azt amihez hozzáfőzzük.
Gondoltam nem vesztek semmit és hozzáfogtam. Szedtem néhány zöld éretlen almát és hajrá.
összevágtam, majd feltettem főni
45 perc múlva ilyen lett

gondoltam szitán passzírozom át, az is van olyan jó, mint 1 napig csöpögtetni vászonzacsival
jó sűrű lett és még tovább kell főzni

íme a végeredmény, ( a tányért függőlegesen tartom) holnap leszedem a meggyet és befőzöm a zöld almából készített zselésítőből.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy! Osztom a barátaim között...

    VálaszTörlés
  2. köszi Rozi, én is ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  3. Anyósom is ilyet használ és nagyon jó állagúak a lekvárok.

    VálaszTörlés
  4. Csak fúge leykvárt főzzök aval nincs macera !@

    VálaszTörlés