2016. január 22., péntek

Sajtpuffancs

Volt egy kis lelke is  kiszáradt sajtom, így aztán  sajtpuffancsot sütöttem.
 12 dkg reszelt sajt
3 tojás
16 dkg liszt
250 ml tej
8 dkg vaj vagy margarin
csipet só
1 tojás a kenéshez


A tészta. A tejet felforralom a vajjal és sóval, majd belekavarom a lisztet. Addig főzöm, amíg elválik az edény falától. ( mikróban csinálom, ott nem ég oda). Kicsit kihűtöm.
A tojásokat felverem és beledolgozom robotgéppel a tésztába, majd a végén a reszelt sajtot is.

vizes kézzel kis gömböket formázok, és megkenem tojással. Forró sütőbe teszem, a hőfokot mérsékelem, kb 160 fokra és aranyszínűre sütöm.



Íme a végeredmény

1 megjegyzés: