2018. február 8., csütörtök

Tel Aviv Yarkon folyó, tengerpart

Csütörtök reggel elmentünk a francia pékségbe, kávéért és croissant-ért míg a többiek még aludtak.
Mivel http://amichay.hu/a_teraszon_tul_meleg_van/, így lent reggeliztünk.
Gréta elment bicajt bérelni, Évának dolga volt a városban, egy darabig együtt mentünk, de azután mi északra fordulva elsétáltunk a Yarkon folyóhoz. 
A folyó melynek hatósága van.
1988-ban megalakult a Yarkon folyó hatósága, hogy megújítsa a folyót, és alkalmas legyen a vitorlázásra, halászásra, úszásra és egyéb kikapcsolódásra. A vízminőség javult a Hod Hasharon és Ramat Hasharon modern szennyvíztisztító telepeinek építése után. A folyó medret kimélyítették, ezzel visszaállították az eredeti mélységét és természetes áramlását. A folyópartokat feltöltötték és megerősítették, gyalogos és kerékpáros útvonalak épültek, és piknik- és halászterületeket fejlesztettek ki az ausztrál zsidó közösségnek a zsidó nemzeti alapon keresztül történő hozzájárulásával.https://en.wikipedia.org/wiki/Yarkon_River





A folyócska mentén kisétáltunk a Földközi tenger partjára. Kiépített, széles sétány van végig, az északi részen nincsenek strandok, hanem vendéglőkkel, ülőhelyekkel, napvédő tetőkkel szolgálnak az itt sétálóknak. Február révén még nem sok hely volt nyitva, de a szép idő kicsalja az embereket.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése