2011. augusztus 28., vasárnap

Augusztus 28 Megérkezés Shanghaiba

Felkelt a nap és már csak 2 óra volt hátra a repülésből, na ez telt a leglassabban. Ahogy kiléptünk a folyosóra, mintha valamelyik pesti gőzfürdőbe érkeztünk volna.
A Shanghai Pudong reptér óriási, de itt mozgójárdák sora vitt minket az útlevélellenőrzéshez, ami udvariasan, segítőkészen és nagyon hamar lezajlott, pedig még egy másik Rbusz is beérkezett.
A Mimi huga, Li várt minket, és elindultunk haza. Ezt úgy kell elképzelni, mintha Budáról Gyöngyösre menne az ember, csak itt szerencsére szuper elkerülő gyűrűkön. Nem csodálom, hogy külföldinek nem tanácsos itt autót vezetni, enyhény szólva is lazán értelmezik a szabályokat, már ha egyáltalán vannak.



Szóval a Mimi lakása a Sárga tenger mellett van a Jin Shan városrészben – természetesen ez is Shanghai- egy lakóparkban. A repülés után egy jó órát kocsikáztunk, úgyhogy ez kissé elcsigázott,  de talán leginkább a párás meleg. Mielőtt lecuccoltunk volna még megvettük 1-ére a vonat jegyet Pekingbe, az új szuper expressre. Fejenként 555 yuan az ára és 5 óra alatt teszi meg az utat.
Egy cseppet pihiztünk, majd elmentünk a kínai Tescóba. Na ez megint nem a mi fogalmaink szerinti méret. Alapterülete kb akkora, igen ám, de 3 emeletes. Vettem magamnak egy tankönyvet, hogy fejlesszem tudásom, simán tudtam a magyar bankkártyámmal fizetni.
Este egy echte kínai étteremben vacsoráztunk. Pesten is vannak a kínai éttermekben különtermek, de itt mint egy lakóház több emeletes- meg sem számoltam mennyi, - csak nem lakások, hanem szeparék vannak, külön tálalókonyhával és külön WC-vel. Sok fele jártam már, de ilyennel még nem találkoztam.
Ezt a mérhetetlen mennyiségű kaját amit elénk rakta, hát az elmondhatatlan, 6an voltunk, de kétszer ennyi ember jól lakott volna.





Rák, kagylók, halak, husok mi szemszájnak ingere. Nekem legjobban a tengeri apró kagylókból és rákokból készült leves izlett.





Vacsora után lementünk a tengerpartra sétálni. Bármelyik adriai sétánnyal felveszi a versenyt ez a part. Fürdeni este tilos és itt azt hiszem be is tartják. Most alvás és holnap Shanghai belvárosa következik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése