2011. október 5., szerda

Szállodák - városok

A szállodai szobákban alapfelszerelés: vízforraló, teásbögre, tea és ívóvíz, valamint fogkefe, fogkrém és fésű, ezzel szemben sehol sem volt hűtőszekrény. A minibárt általában néhány doboz ramen képviselte, esetleg valami extrább tea, talán 2 helyen volt dobozos sör is.
Ezenkívül minden szállodában kérnek kauciót ami 100 vagy 200 yuan, amit a kijelentkezéskor visszaadnak, ha nincs a minibárból fogyasztás, illetve károkozás. A kapott nyugtát meg kell őrizni, mert annak ellenében adják vissza.
Pekinggel kezdem, mert ShangHaiban nem szállodában laktunk.
Peking Hongruige Hotel

Ezt a szállodát a neten levő fénykép alapján választottam elsősorban, második szempont a városközpont volt. A hozzáfűzött reményeket csak az utóbbi váltotta be.
Bár a neten jókat írnak a szállodáról én nem voltam elragadtatva tőle.
Tény hogy régi épület, annak minden hátrányával. Nem különösebben ragyog a tisztaságtól, egy alapos felújítás bőven ráférne. A szobánk nagyon  kicsi volt, a fürdőszoba ajtaja üveg.
A személyzet udvarias.
Reggelit nem kértünk, aranyárban adják. Étterme nincs a szállodának csak egy kis kávézó szerűség, néhány asztallal és ordító zenével. Elvileg van internet. Gyakorlatilag a szobákban nincsen, az előtérben van két pénzbedobós számítógép, és wifi az elképzelhető legkisebb sávszélességgel ( a wifit a szobákból nem lehetett elérni). Az előtérnek ezen a részén van összesen 4 ülőhely, ami rendszerint foglalt volt laptopot szorongató vendégekkel ( a kávézóban ugyan tudott kapcsolódni a gép, de ha túl sokan voltak ott, az legalább is engem nagyon zavart).
Mindezek ellenére teljesen teli volt a szálloda és csak külföldi vendégekkel.
Ami opció a szállodáknál, hogy nem kell előre a teljes tartózkodást kifizetni, hanem lehetőség van 2 nap kifizetésére, és ha talál az ember egy jobbat, akkor költözködhet. Egy közelben lévő szállodát megnéztünk, de az ára 1200 yuan lett volna naponta és azt túl soknak találtuk, így kibirtuk az 5 napot ebben.
Ami viszont tökéletes volt, valóban 10 percre van a Tiltott Város a Tian'anmen tér, a metró  2 megálló a Láma templom 3 megálló az Ég temploma, szóval az elhelyezkedése kiváló.


Datong
Hong Qi Hotel
Tökéletes választás volt. Nem volt szempont a városközpont. A pályaudvarral szemben van, nem kell taxizni, a látnivalók pedig jókora távolságra vannak a várostól. A szálloda tiszta, kényelmes, vezetékes internet van a szobákban. A reggeli benne volt az árba, nem számoltak fel külön összeget. A reggeli bőséges, nagy választékú és finom volt. A szálloda éttermei kiválóak. A személyzet kedves és nagyon segítőkész. Mivel a vonatunk késő este ért be, ezért kértük, hogy a szobát este 10ig tartsák fent. Amit készséggel megtettek, és kb 8 óra tájban telefonáltak, hogy biztosan megyünk-e, mondtuk a vonaton csücsülünk és csak órák kérdése, hogy megérkezzünk.


Xian


Az elsőre kinézett szállodában nem sikerült szobát foglalnunk, így az utolsó pillanatban kerestünk másik szállodát. Ez nagyon messze volt a városközponttól, metró még csak 1 vonal van, természetesen nem abba az irányba, szóval megközelítés csak taxival.
A szálloda nagy és elegáns, tiszta, a szoba elég nagy, éttermei jók.  Vezetékes internet van a szobákban. Mivel turisztikai kártyával foglaltuk a szobát így csak 498 yuan volt.
Egy erős  negatívumot tudok mondani, a fizetésnél, nem annyit akart a kártyáról levenni amennyibe került a szoba. Végül Xu Dannal beszélve rendeztük le a dolgot ( ő bankár ShangHaiban), ezután semmiféle problémánk nem volt a szállodában.

Zhangjiajie


 

Az állomástól nem messze bent a városban, az tetszett a legjobban, hogy szemben van  a leghosszabb felvonó végállomása. A szálloda tiszta, kényelmes, a  szoba elég nagy méretű, vezetékes internet van. A reggeli elég jó, bár nem túl  nagy a választék. Éttermében  csak szeparék vannak, ahol a minimum fogyasztás 400 yuan. Tehát vacsi máshol, viszont sok szálloda van még a közelben, ha az ember nem akar kis kifőzdékben enni.
Guilin
Na ez volt a legfurább szálloda. Jó helyen van a Li folyótól nem messze. De! A neten 4 csillagosnak van feltüntetve, a kínai nyelvű oldalakon viszont csak 2 csillagosként szerepel. Na mármost van egy olyan törvény? vagy a csoda tudja micsoda, hogy külföldi embert nem fogadhat az a szálloda amelyik besorolása kevesebb, mint 3 csillag. Ezek nem akadékoskodtak, simán fogadtak minket. Míg Shozuban egy évvel ezelőtt a WeiWeit nem, mert hogy ő állampolgárság szerint magyar- az mindegy hogy apja anyja kínai és kinézetre is kínai, meg az anyanyelve is az, a szabály az szabály, legalább is ott. No visszatérve erre a szállodára. Jól néz ki, itt volt a legnagyobb szobánk, törölközőt nem adnak, de fésűt és fogkefét igen. Az internetért szólni kellett, akkor hoztak madzagot hozzá. A reggeli simán pocsék, a szója tej olyan volt, hogy szerintem kimosták a szójás edényt, minden más ízetlen és hideg volt, abszolút nem volt választék, és drága. Étterme nincs, a reggelit is valami konferencia terembe szolgálták fel, csak az asztalokat leterigették. A lift többször állt, és az 5.-en volt a szobánk. Amúgy jó volt főleg az ára. Hármunknak csak 203 yuan volt egy éjszaka.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes. Gondolom plusz élmény így visszaemlékezni

    VálaszTörlés