2011. november 11., péntek

Birsalma és kamra

Az idén kevés gyümölcs termett, nem mintha ez túlzottan befolyásolná a kamrám telítettségét.


Azért a befőzésből nem volt hiányom, mert a Laci hozott Alpárról birsalmát. Nagy bőszen nekiestem a netnek, hogy keressek recepteket.  ezek általában úgy kezdődtek, hogy végy 2 birsalmát. Kettőőőőőőt?, mikor nekem  két nagy krumplisládányi van? Sürgősen letettem a birsalmás ebédről és fájó szívvel nekiláttam a lekvár és sajt gyártásának. Nem tudom ki tette fel ezt, de köszönöm.
http://www.finomreceptek.hu/befozes/birsalmasajt-birs-lekvar-recept

Ez a kuktás dolog  nagyon jó módszer, 1 nap alatt megpucoltam az összes birsalmát 30 kg tiszta gyümölcs lett, de én nem tettem hozzá olyan sok cukrot, csak 30dkg-t/kg, így is nagyon édes lett.
Íme a végeredmény sajtból

2 megjegyzés:

  1. A birsalma sajt nagymamámat idézi. Minden évben csinált, dióval megszórva. Nagyon szerettük. Idejét sem tudom mikor ettem utoljára. A kukta szuper dolog ilyenkor, az biztos.
    Tuti karácsonyi ajándék lehet.

    VálaszTörlés
  2. Nem kellett volna ennyi sokat tárolnod, ha hozol a mai találkozóra, biztosan fogyott volna belőle :-)
    Hiányoltunk :-(

    VálaszTörlés