2018. július 8., vasárnap

Miért éppen Norvégia? Echte norvég ebéd a Fenyőligetben

Echte norvég ebéd a Fenyőligetben
július 8.

A világvége után autentikus norvég ebédet ettünk, egy nagyon érdekes étteremben.
A tető, földdel van borítva és komoly fa is nődögél rajta.




Út menti csárda, nem nádfedeles, nem zsúptetős, hanem földel fedett.
Az ebéd, húsgolyók, a fasírtra hajaz, krumplika, generálszósz (mint a német), a fehér az édes káposzta majonézre hasonlító ízesítéssel és áfonyalekvár mindehhez. Ízlett.
A desszert
fagylalt, tejberizs, mindenféle felfújt, krém és gyümölcs zselé, csak egy adagot tudtam enni, pedig ez izlés szerint és szabadon választott, kibe, mennyi fér.
Furulund Kro & Motel AS Fenyőliget étterem és motel

1 megjegyzés:

  1. A tetőt "torvtak"-nak hívjál Az 1800-as évektől használták. Egy vizzáró reteget tettek a tetőre és arra rakták a speciális földet. Ez általában szép zöld fú és moha keveéke, de idén olyan régen szárazság van, hogy a képeken inkább sárga mint zöl. Egyébként tavaly vágták le a fenyőket az étterem tetejéről, mert már nagyon sok és helyenkét egész nagyok voltak. Tényleg finom volt a kaja. Az ilyen desszert asztaloknak az a hátránya, hogy az ember nem tud annyit enni amennyit a szeme kívánna..... :D

    VálaszTörlés