2011. szeptember 2., péntek

Augusztus 30. Shanghai Xu Dannal

Shanghai a legszebb arcát mutatta, köszönhetően Xu Dannak és férjének nagyvonalú vendéglátóinknak.


Ma Xu Dan várt minket a 8as metró egyik állomásán. Mimi elment az anyukájához és nyelvtudásban csak magunkra hagyatkozhattunk. Xu Dan hozott magával egy Ipad-t így aztán jó barátunk a Google, és csodásan elboldogultunk. Először hozzájuk mentünk, ahol Laci a Xu Dan apukájával úgy beszélgetett, mintha világéletükben ismerték volna egymást, ( az angol játszotta a legnagyobb szerepet) mi a hímzésekről és egyéb lányos dolgokról „csevegtünk”.
















Hazaért a férje, így elindultunk az óvárosba, hogy bepótoljuk a tegnap elmaradt Yu gardent és a Konfuciusz templom megtekintését. Természetesen először ebéd kínai módra, vagyis rengeteg minden és az óváros leghíresebb, legelegánsabb éttermében.









Itt szükség volt egy kis telefonos segítségre, mert én nem szeretem a csípős ételeket és azt sehogy sem tudtam elmagyarázni.


A Yu garden a Ming császárok egyik nyári rezidenciája volt ahol az augusztus hónapot töltötték ( hogy bírták ezt a párát fel nem foghatom)




A Konfuciusz templomot ma is használják, itt kevés külföldi volt. Többórás nézelődés és beszélgetés után megnéztük az Expo megmaradt pavilonjait – a magyart már lebontották, amit nem csodálok, hiszen amíg állt addig is sok pénzügyi baj volt vele. Szomorú látni az elhagyott üres területet, miközben rengeteg pénzt öltek bele.


Este felszedtük Mimi és most már ötösben láttunk neki az esti Pudong megtekintésének.



Vacsora a 88 emeletes Grand Hyatt Hotel 54. emeletén volt, olyan a panoráma, hogy a lélegzetem is elállt. A vacsora svédasztalos volt, nagy örömömre, mert én nem szeretem, ha kidobják az ételt. Rengeteg tengeri herkentyű volt, rákok, kagylók csigák, halak, egyik finomabb, mint a másik.

 

Sokáig beszélgettünk, és ideje volt indulnunk a metróhoz, de ők nem csak addig hanem hazáig vittek kocsival, - ami természetesen kb. Budapest-Gyöngyös távolság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése