2011. szeptember 2., péntek

Szeptember 1. Utazás Pekingbe.

Ma vagyok 60 éves és jelenleg a Pekingbe tartó expressz vonaton ülünk.
Korán keltünk, mert a pályaudvar kissé messze esik a tengerparttól. Busszal 1 óra 20 perc. Roppant érdekes útvonalon jött a busz, Shanghai külvárosain keresztül, ahol rizsföldek és gyümölcsös kertek váltogatják egymást az emeletes házakkal. A pályaudvarnál hatalmas többszintes autópálya-rendszer van. Maga a pályaudvar sem piskóta, 3 szintes, mozgólépcsők és liftek hozzák-viszik az embereket. Hatalmas kijelzőkön egyértelműen fel van tüntetve minden vonat és hogy melyik kapun keresztül lehet megközelíteni. Elektromos beengedő rendszer van, ahová a jegyet be kell dugni és csak akkor enged át (majd kifelé is így lesz).


A vonat jelenleg 306 km/óra sebességgel halad és az előbb jöttünk keresztül a Jangce folyón.

5 megjegyzés:

  1. Már türelmetlenül vártam a beszámolókat erről a csodás utazásról.Kár hogy képeket nem tudsz küldeni. Helyette háromszor olvastam el egy szuszra az egészet.

    VálaszTörlés
  2. Itt is Isten éltessen. Szép szülinapi ajádékot kaptál egy 306 km sebességgel száguldó vonat képében. Egyfolytában csodállak benneteket, hogy belevágtatok ebbe a csodás utazásba. Lacit is puszilom.

    VálaszTörlés
  3. Isten éltessen sokáig! Ez a születésnapod aztán bizonyosan emlékezetes marad.

    VálaszTörlés
  4. Sok boldog születésnapot kívánok! Remélem, azért fotók majd hazaérkezésetek után megtekinthetők lesznek, nagyon kiváncsi vagyok.
    Puszi.

    VálaszTörlés
  5. Boldog születésnapot kívánok!

    VálaszTörlés