2011. szeptember 6., kedd

Szeptember 2 a Nagy Fal

Reggel fél 8-ra mentünk a buszhoz ami a szállodához közel várt minket. Kínai csoporttal csináltuk meg ezt a túrát. A kínai idegenvezető roppant lelkes és roppant hangos volt, ha nem üvöltött volna annyira, még többet megértettem volna abból amit beszél.




A Nagy Falat láttuk, tehát voltunk Kínában. A fal 10 000 li ( kb. 6500 km) . A badalingi szakaszra mentünk, természetesen itt van a legtöbb turista, de nem volt most tömeg. Nagyon nagy és nagyon meredek, de hősiesen felmásztam, igaz jó pár pihenőt beiktatva.Sikerünk itt is tökéletes volt, többen fényképeszkedtek velünk. Hiába a kuriózum az kuriózum.






A túra során megnéztük a Ming Császárok panoptikumát, ahol mind a 14-et szépen bemutatták, leghíresebb tetteiket ábrázolva, én már a felénél belezavarodtam, hogy ki kinek a fia, ki kit ölt vagy akart megölni, az biztos, hogy az utolsó felakasztódott. Voltunk egy jade kiállításon is, gyönyörű szobrok és használati tárgyak készülnek belőle, egy barlangszerű valamibe, mintha bányában lennénk – mutatták be a különböző jade típusokat. Majd jött a meglepetés, vásároljunk jade ékszereket- nem vettünk- nagyon drágák. Gondolom az idegenvezető százalékot kap a vásárlások után.










A túra utolsó állomása az egyik Ming császár feltárt sírja volt. A sírdombot 1956-ban tárták fel – a külső építmények ismertek voltak- a sírkamrák 9 és fél méter magasak jade kőből épült, teli van trón székekkel, áldozati oltárokkal. A koporsók hatalmas piros ládák- nem tudom milyen anyagból van - mellette ugyan olyan anyagból hatalmas ruhás ládák. Az itt megtalált tárgyakat a múzeumban mutatják be. Korona, nyuszifüles arany sapka, ruhák, ékszerek, császári övek, arany és ezüst pénzek, valamint képek a sírdomb feltárásáról.


Kellemesen elfáradtunk, de a busz nem hozott vissza az indulási helyig, hanem az egyik metró megállótól nem messze kitett mindenkit. Péntek este a pekingi csúcsforgalomban metróval utazni, hát nem semmi. Soha többet nem fogom azt mondani, hogy Pesten valamelyik járművön sok az utas. Vacsi, a változatosság kedvéért gombás rizst választottam, mielőtt bárki kíváncsiskodna, ragyogóan tudok pálcikával enni, csak olyan sokat adtak, hogy nem fért be a hasamba. Némi kínlódás a wifivel és szunya. Holnap a Tiltott Város jön.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Yola!
    Nagyon sokat gondoltam rád szülinapodon, aggódtunk, hogy még nem jelentkeztél, de ez a hírdömping most kárpótol. Nagyon élvezem az irományaidat olvasni, nagyon szórakoztató, pláne, hogy hozzá képzelem a hangsúlyokat, ahogy mesélnéd :) Egész jól el tudom képzelni, milyen élmény lehet, persze azért a képeket majd nagyon várjuk. Egyél továbbra is finomakat, vigyázzatok magatokra és hódíts a szőkeségeddel! :P
    Puszi!

    VálaszTörlés