2011. szeptember 6., kedd

Szeptember 4. A Nyári Palota

 
Az új Nyári Palotában a Yihe Yuanban voltunk, melyet az 1880-as években hoztak létre az elpusztult Nyári Palotától nem messze. Az egész egy hatalmas park, dombokkal egy óriási tó körül. A Nyári Palota sokkal emberibb és barátságosabb, mint a tiltott város.




A különálló pavilonok nagy részét egy fedett folyosó köti össze és így válik a kínai építészet harmonikus egésszé. A faszerkezetű folyosó 728 m hosszú és minden tető gerendája festménnyel van díszítve. Megnéztük a márvány hajót, ami természetesen úszni nem tud, csak áll a part mellett.


 Ezt Cixi anyacsászárné építette, állítólag a haditengerészettől elsikkasztott pénzből. Majd megnéztük a Hála és Hosszú Élet Templomát, ez a legmagasabb pontja a kertnek, rengeteg lépcsőn kell felmászni, de elképesztően pazar kilátás nyílik a tóra és a lent lévő pavilonokra.


Sajnos a kiállított tárgyak itt is mindenütt vastagon porosak, a pavilonok jó része elhanyagolt.
Cixi nagy rajongója volt a Pekingi Operának, ezért készült egy színház pavilon is. Ez 3 emeletes, és alul volt egy pince is, hogy a jó és rossz szellemek az előadás idején tudjanak a színpadra közlekedni, valamit tartozott az egészhez egy víztartály is (hogy az minek- lehet úsztak is?).




Amikor ehhez a pavilonhoz értünk, kezdődött egy táncos, hangszeres előadás, nagyon kellemes volt. Nem maradtunk zárásig, hanem 5 órakor szépen hazaindultunk, az a 8 óra amit a parkban töltöttünk bőven elég volt.





Holnap a különböző templomokat fogjuk megnézni.

3 megjegyzés:

  1. Lányok,Yola nem éri el kínából blogját,tehátén teszem fel a beszámolókat. A hibákért engem kell szidni:-)
    wilimama

    VálaszTörlés
  2. A lényeg, hogy meséltek és nagyon klassz dolgokat.

    VálaszTörlés
  3. Egy szúszra végigolvastam az eddigi beszámolókat, és kiváncsian várom a folytatást.
    Érezd magad továbbra is jól ezen a csodás utazáson.

    VálaszTörlés