2016. szeptember 12., hétfő

Kelet Gyöngye TV torony, 东方明珠广播电视塔 Dōngfāngmíngzhū guǎngbò diànshì tǎ

Kelet Gyöngye TV torony,
东方明珠广播电视塔 Dōngfāngmíngzhū guǎngbò diànshì tǎ

A turisztikai hét keretén belül, Shanghaiban, minden fél áron van. Délelőtt, Mimi volt munkatársánál voltunk látogatóban, ő bent lakik a város közepén, a Hangpu folyótól nem messze, viszont a 12. emeletről ragyogó kilátás nyílik Pudongra, 浦东 Pǔdōng. Elég puccos helyen ebédeltünk, ( az éttermekről külön bejegyzés lesz) majd a folyóparton sétáltunk.
Itt yacht kikötőtől kezdve minden van.
Majd a komppal átmentünk a túlpartra,
hogy megnézzük a Kelet Gyöngye TV tornyot közelebbről is.

A tornyot 1995-ben adták át, 468 méter magas.
Nem ez a világ legmagasabb tornya, de elég szép helyezést ér el. Jó időpontot fogtunk ki, nem kellett sokat sorba állni.
Fent bábeli hangzavar, nagyon sok ember, és csodás kilátás a kivételesen nem párában, hanem napsütésben úszó városra.
A kör alakú kilátó üvegfalára, mindenhol ki volt írva, hogy mit lát az ember éppen. Kellő mennyiségű fotó készítése után, egy emelettel lejjebb mentünk, ahol üvegpadlójú kilátó van.
Na ez volt a tobzódás. Az ember érzékeit teljesen becsapja az üvegpadló. ( jó gyakorlás a Zhangjaijie-i üveghídra) Amikor megy az ember és nem lefele, hanem előre néz, és csak megállva bámul a lába alá, akkor egész jól működik a dolog. Az igazat megvallva, elég félelmetes. A földszinten van a Shanghai várostörténeti kiállítás, bemutatja a kezdetektől a város kialakulását, fejlődését, az opium háborúkat, a híres épületeket, az egyszerű emberek és a gazdagok életét.
Érdemes megnézni. Este még egy cseppet nézelődtünk,
sok műsor volt ( magyarok nem voltak) aztán indultunk hazafelé.

3 megjegyzés:

  1. Nem tudom, hogy jön-e még több képes élménybeszámoló, de köszönöm az eddigieket. Hatalmas élmény lehetett. Hű, de bátrak vagytok! Én még rálépni sem mertem volna arra az üvegpadlóra, nemhogy ráülni vagy lenézni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen jön a többi is, hiszen még a felénél sem tartok

      Törlés