2016. szeptember 25., vasárnap

Shanghai, 上海 Shànghǎi, Nanxiang, 南翔 Nánxiáng


Szeptember 25 Shanghai Xu Dannnal, 徐丹Xú Dān
上海 Shànghǎi, Nanxiang, 南翔 Nánxiáng, Guyi Garden, 古猗园 Gǔyī Yuán, 

11 órakor találkoztunk Xu Danékkal a vonat állomásnál. Egy új Lexusuk van. Bementünk a Nanjing Roadra Megnéztünk egy új áruházat. Érdekessége, hogy a mozgólépcsők nem egyenes irányban mennek, hanem spirál alakban.


Ez nem egy épület, hanem a liftek, ez pedig a menyezet
Majd egy elegáns japán étteremben ebédeltünk, mindenféle mélytengeri rákokat. Finom volt, pedig én nem vagyok oda a rákokért.
Ezután kimentünk Nanxiangba, ahol vettek egy házat. Tulajdonképpen ez is lakópark, csak van egy rész ahol alacsonyabb házak vannak, 4 emeletesek, de itt a lakások szobái nem egy szinten vannak hanem egymás felett. Érdekes megoldás. Xu Dan azt mondta lesz lift a lakásban, mondjuk, kell is, mert, ahogy öregszik az ember, úgy unja egyre jobban a lépcsőzést.
Amit még soha sem láttam, itt az egész telep alatt garázsszint van. Kert az sajnos nem tartozik hozzá, csak egy kisebb erkély méretű előkert. Viszont sok nagy közpark van a közelben. Úgy tervezik 1 év alatt készen lesz a teljes felújítás, most még csak a szerkezet van meg. Viszont Nanxiang sokkal közelebb van a belvároshoz, mint Jinshan.
Délután még a Guyi gardenben, 古猗园 Gǔyī yuán jártunk. Ez a kert egyike, Shanghai öt legrégebbi kertjeinek. A Ming Dinasztia idején épült, majd a Qing Dinasztia idején átalakították és 1789-ben kibővítették. A kert ebben az időben vált köztulajdonná. A neve „ Yi”, a zöld bambusz művészi koncepcióját tükrözi. A bambusz hagyományos eleme a kertnek. A kert másik fő jellemzője, az utak, melyeket kis kavicsokkal raktak ki, különböző motívumokkal.

Ezek is művészi alkotások. A kert legnagyobb tavát Mandarin kacsa tónak hívják, de sajnos nem láttunk egy mandarin kacsát sem.



A lótuszvirágzás már réges - régen elmúlt, de egy-egy virág még akadt.
Este elvittek a vonathoz. Sajnálom, hogy az idén a szüleivel nem találkoztunk, és bízom benne, hogy fogjuk még látni egymást, nemcsak a WeChat-en beszélni.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes lehetett. Mi is azt mondjuk, hogy legközelebb nem kéne emeletes lakás..... Nem szokványos koncepció az biztos, így építeni a lakásokat.

    VálaszTörlés