2016. szeptember 13., kedd

Shanghai, 上海 Shànghǎi állatkert 动物园,Dòngwùyuán

Szeptember 13 Shanghai, 上海 Shànghǎi állatkert
动物园,Dòngwùyuán

A pandákat, 熊猫 Xióngmāo szerettem volna mindenképpen megnézni.  Meglepetés, 65 éven felülieknek ingyenes a belépés.   Az utak tiszták, gondozottak, a fű mindenhol nyírva, sok pad és üldögélési lehetőség. Olyan fákkal és növényekkel, amiről fogalmam sincs, hogy micsodák.
A szabadon élő állatok Kínában
A külföldieknek is megadják a kedvezményt, csak az útlevelet kell mutatni. A kert hatalmas, mint minden Kínában, rengetegen voltak, de nem volt tömeg mégsem.

Viszont az állatok élőhelye nem tetszett, sok nagyon kicsi, korszerűtlen és kietlen, 


pedig lenne hely, hogy jobbat alakítsanak ki. Szegény öreg gorilla, 猩猩 xīngxīng annyira szomorú volt.

 A makimajmok elég jól élnek




Talán csak a pandákat tartják jobban, azok vidámak és játékosak voltak, kis bumfordiak. A külső kifutójuk is üvegfallal védett, amit az embereket elnézve nem is csodálok.
Hintázok

 tornázok
ebbe bele kell hogy férjek
csak sikerül


van benne még valaki?

kitúúúrnak belőle, megyek is el





A kis vörös élete sem rossz
Ide nagyon sok vidéki is jön. A kicsi gyerekekre már adnak pelenkát, de a koszosat, simán széthajigálják, akár egy étteremben is. Itt láttuk Shanghai legmocskosabb éttermét, ugyanazzal a lendülettel, jöttünk is kifelé, ahogyan bementünk.

Végül az óvárosban ebédeltünk. Kívülről teljesen ódon épület, de meggyőződésem, hogy új építésű, csak ki van cifritva, hogy réginek tűnjön. Viszont óriási az ételválaszték, nem olcsó hely, de itt minden a turistákra épül.

2 megjegyzés: