Nem mértem le, de legalább 20 kg-nak tippelem, két kicsi fán fent hagytuk a meggyet később jó lesz még enni.
Neki fogtunk és csak csináltuk, csináltuk.
Az első adag sütialapanyag lesz, hamar meg van mehet a kamrába.
Ha már benne voltam csináltam is gyorsan egyet.
A magozást nagyüzemileg csináltuk.
Következzen a lekvár
A 14 kg tiszta gyümölcshöz 4 kg cukrot adtam és az előző nap készített összes pektint. Ugyan valamivel sűrűbb lett a szokásosnál, de sanda a gyanúm, hogyha az összes almából csinálok, akkor sem lesz olyan, mint a konzervgyári, de végül is nem azért befőzök, hogy olyan legyen. Majd akkor derül ki, mikor télen kibontjuk az első üveggel.
A végeredény
Rozi, most kimondhatatlanul irigykededm. A friss meggynél kevés finomabb gyümölcsöt szeretek. Talán a parasztbarackot.....
VálaszTörlésHú, jó nagy munkába vágtátok a fejszéteket, nem semmi mennyiség készült :-)
VálaszTörlés