Mivel minden évben teszek el meggy dzsemet és hol ilyen-hol olyan, de kedvenc férjem mindig hígnak találja, tény és való nem zselés. Ugyan egy évben próbálkoztam a zselés befőzőcukorral, ami első ránézésre jónak tűnt, de egy év múlva minden lekvár úgy folyt mint a víz, szóval nekem nem vált be.
Állítólag a zöld almát, ha sűrűre befőzzük, akkor zselésíti azt amihez hozzáfőzzük.
Gondoltam nem vesztek semmit és hozzáfogtam. Szedtem néhány zöld éretlen almát és hajrá.
összevágtam, majd feltettem főni
45 perc múlva ilyen lett
íme a végeredmény, ( a tányért függőlegesen tartom) holnap leszedem a meggyet és befőzöm a zöld almából készített zselésítőből.
Nagyon ügyes vagy! Osztom a barátaim között...
VálaszTörlésköszi Rozi, én is ki fogom próbálni!
VálaszTörlésAnyósom is ilyet használ és nagyon jó állagúak a lekvárok.
VálaszTörlésCsak fúge leykvárt főzzök aval nincs macera !@
VálaszTörlés